Drage učenke in učenci!

 

Prvi september se nezadržno približuje in nas opominja, da sta pred vrati jesen in pričetek novega šolskega leta. Vsi zaposleni vas pričakujemo v šoli in se veselimo našega snidenja. Naj povem, da vas bo v šolskem letu 2021/2022 obiskovalo Osnovno šolo Brežice več kot 940. Med počitnicami se nam je namreč pridružilo kar 25 novih učencev iz različnih krajev Slovenije in tujine. Oddelka 3. b in d bosta tako obiskovala pouk v prostorih Doma kulture Brežice, ostali pa v matični stavbi Osnovne šole Brežice.

Že sedaj vemo, da bomo zelo omejeni s prostorom, zato se bomo morali vsi zaposleni pa tudi učenci še toliko bolj potruditi, da bomo ohranjali varno in spodbudno učno okolje. Še zlasti bo to naša skupna skrb zato, ker bolezen Covid-19 ne pojenja in, kot vsi vemo, zahteva, da vzdržujemo varno medsebojno razdaljo, se zadržujemo v mehurčkih in upoštevamo ostala priporočila NIJZ.

Šolsko leto bomo pričeli precej podobno, kot smo končali lansko, le izbirne predmete in razširjeni program bomo v celoti izvajali v šoli. Več o tem, kaj nam prinaša novo šolsko leto, vam bomo predstavili prvi dan pouka, za uvod pa vam samo sporočamo, kako bo potekal prvi šolski dan (ob kateri uri pridete v šolo, kje počakate na razredničarko / razrednika, katere šolske potrebščine prinesete s seboj, katere predmete boste imeli ta dan …).

Glede na trenutno širjenje bolezni vas prosim, da pridete v šolo res samo zdravi učenci in da imate s seboj masko, vaše starše in ostale odrasle pa naprošam, naj ne vstopajo v šolsko stavbo, če ne zagotavljajo PCT pogoja (prebolel / cepljen / testiran).

Zavedam se, da je pred nami še eno izjemno težko šolsko leto, a hkrati me pomirja misel, da smo veliko izzivov in presenečenj že znali ustrezno rešiti in premagati. Zato zaupam zaposlenim, vam, drage učenke in učenci, ter vašim staršem, da bomo uspeli tudi vse, ki so pred nami, prebroditi v dobro in korist vseh nas.

Prav lepo vas pozdravljam in vam želim veliko prijetnega vznemirjenja in pričakovanja ob vnovičnem srečanju s sošolci in svojimi učitelji.

 

Vaša ravnateljica Marija Lubšina Novak

 

Nekaj navodil

 

Učenci, vabim vas, da v sredo, 1. septembra 2021, pridete v šolo po naslednjem razporedu (velja samo za prvi šolski dan!).

ČAS PRIHODA PROSTOR
ŠOLSKO DVORIŠČE NOTRANJE ŠPORTNO DVORIŠČE (vhod skozi velika vrata pri vrtcu)
7:50 OŠPP NIS
8:00 2. razred 3. razred
8:10 4. razred 5. razred
8:20 6. razred 7. razred
8:30 8. razred 9. razred
9:30 1. razred

 

  • Učenci od 4. do 9. razreda OŠ in od 2. do 9. razreda OŠ PP NIS prvi šolski dan prinesite s seboj šolske potrebščine po urniku (urnik najdete v posebnem dokumentu) in šolske copate. Preverite tudi, kje imate kartico za kosilo in knjižnico.
  • Učenci 1. razreda imejte v torbici vse šolske potrebščine in copate.
  • Učenci 2. razreda prinesite zvezke, mapo, beležko, peresnico s pisalnim priborom in copate.
  • Učenci 3. razreda prinesite s seboj vse zvezke, mapo, beležko, peresnico s pisalnim priborom in copate.

 

Spoštovani starši!

Naprošam vas, da v šolo pošljete samo zdrave otroke!

 

Če boste prvi šolski dan spremili otroka v šolo, vas prosim, da skupaj z otrokom v varni razdalji počakate na mestu, ki je določeno v razpredelnici. Po učence bodo prišle razredničarke in jih odpeljale v učilnice. Če bi prišlo do sprememb, Vas bomo o tem obvestili na šolski spletni strani www.osbrezice.si, zato redno spremljajte naša obvestila.

Učenci naj imajo s seboj masko. Masko potrebujejo tudi učenci, ki se bodo v šolo vozili z avtobusi ali kombiji.

Prvi šolski dan bo vsak otrok dobil v šoli malico. Kosila ta dan še ne bo, prav tako še ne bo podaljšanega bivanja. Vsi učenci – razen prvošolcev – bodo prvi šolski dan končali s poukom ob 12.40.

 

Dolžni smo vas tudi obvestiti, da vstopanje v šolsko stavbo nenajavljenim zunanjim obiskovalcem v času izvajanja pouka ne bo dovoljeno.

Pomembna novost letos pa je tudi ta, da bo vstopanje v šolsko stavbo starejšim od 15 let možno le ob upoštevanju PCT pogojev (prebolel, cepljen, testiran).

Hvala za razumevanje.

Dostopnost